• Buradasın

    Damla Sakızı Reçeli hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A glass jar filled with golden, translucent mastic jam, placed on a sunlit wooden table overlooking the turquoise Aegean Sea, with a sprig of fresh rosemary beside it.
    Damla Sakızı Reçeli, Ege ve Akdeniz mutfağına aittir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Damla sakızlı reçel nasıl yapılır?

    Damla sakızlı reçel yapmak için gerekli malzemeler: 500 gram vişne; 1,5 su bardağı toz şeker; 4 adet damla sakızı; 1/4 adet limonun suyu. Yapılışı: 1. Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın ve bir süzgecin içinde yıkayarak fazla suyunu süzün. 2. Vişneleri derin bir tencereye alıp üzerine toz şekeri ekleyin ve 4-5 saat dinlendirin. 3. Damla sakızlarını bir tülbent içine koyarak tencereye ekleyin. 4. Kısık ateşte vişneler suyunu çekene ve toz şeker eriyene kadar pişirin. 5. Son aşamada limon suyunu ekleyin ve köpüğü alarak pişirin. 6. Damla sakızlarını çıkarıp ocağı kapatın ve oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin. 7. Soğuyan reçeli cam kavanozlara aktarın. Püf noktaları: Damla sakızları doğrudan eklenmemeli, tülbent içinde eklenmelidir. Şeker ve kıvam damak zevkine göre ayarlanabilir. Reçelin uzun süre bozulmaması için limon suyu ve limon tuzu eklenmelidir. Damla sakızlı reçel tarifi için alternatif olarak lezzet.com.tr ve nefisyemektarifleri.com siteleri de incelenebilir.

    Damla sakızıyla hangi tatlılar yapılır?

    Damla sakızı ile yapılabilecek bazı tatlı tarifleri: Damla sakızlı muhallebi; Damla sakızlı sütlaç; Damla sakızlı kurabiye; Damla sakızlı cheesecake; Damla sakızlı kartopları; Damla sakızlı cevizli sarma; Damla sakızlı kek; Damla sakızlı kazandibi; Damla sakızlı lor tatlısı; Damla sakızlı vişne reçeli. Ayrıca, damla sakızı; sakızlı Ankara sarması, damla sakızlı sebze güveci, damla sakızlı Kıbrıs tatlısı gibi farklı tatlı tariflerinde de kullanılabilir.