Buradasın
Damla sakızlı muhallebi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Damla sakızlı muhallebi yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 litre süt 12;
- 1 su bardağı un 13;
- 3/4 su bardağı toz şeker 1;
- 1 çay kaşığı damla sakızı (toz halde) 1;
- 1 paket vanilya 13;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı 1.
Yapılışı:
- Sütü tencereye alın 1.
- Üzerine şeker ve unu ekleyip güzelce karıştırın 1.
- Tencereyi ocağa alın 1.
- Sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin 1.
- Kıvam alınca üzerine vanilini ekleyin 1.
- Damla sakızını ezip toz haline getirdikten sonra içine ekleyip karıştırın 1.
- En son tereyağını da ekleyip ocağın altını kapatın 1.
- Muhallebiyi kaselere paylaştırın 1.
- Oda sıcaklığına gelince dolaba kaldırın ve 2-3 saat dinlendirin 1.
- Dinlenen muhallebiyi dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz 1.
Damla sakızı yerine damla sakızı macunu veya reçeli de kullanılabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: