Buradasın
Damla sakızlı muhallebi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Damla sakızlı muhallebi yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 litre süt 2;
- 3/4 su bardağı un 1;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 yemek kaşığı sakız reçeli veya 2 diş damla sakızı 1;
- 1 çay bardağı toz şeker 1.
Hazırlanışı:
- Tereyağını bir tencerede eritin 1.
- İçine unu ekleyip sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun 1.
- İçine sütü yavaş yavaş ekleyerek hızlıca karıştırın 1.
- Pürüzsüz bir kıvama gelene kadar sürekli karıştırın (gerekirse blenderdan geçirin) 1.
- Şekerini ve sakız reçelini veya havanda dövdüğünüz damla sakızını ekleyip kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin 1.
- Ateşten aldıktan sonra sürekli karıştırarak ılımasını sağlayın 1.
- Ilındıktan sonra servis kaplarına paylaştırın ve buzdolabına kaldırarak 2 saat dinlendirin 1.
Afiyet olsun.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: