Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dalından toplanan zeytinin saklanması için aşağıdaki yöntemler önerilir:
- Teneke veya Cam Kaplar: Zeytini kendi teneke ambalajında veya cam kavanozda saklamak en iyisidir 13. Plastik kaplar zeytinin yumuşamasına ve küflenmesine neden olabilir 1.
- Saklama Koşulları: Zeytini rutubetsiz, kuru, serin ve ışıksız bir ortamda, 5-15°C arasındaki sıcaklık değerlerinde muhafaza etmek gerekir 12.
- Hava Almaması: Teneke açıldıktan sonra üst kısmına bir miktar zeytinyağı eklenerek hava ile teması kesilmelidir 2.
- Tuzlu Suda Saklama: Eğer zeytin salamura edilmişse, kendi suyunda saklanmalıdır 3.
Zeytinin fazla tuzunu azaltmak için ılık suda bekletmek veya suya doğal sirke veya İngiliz karbonatı eklemek de faydalı olabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: