Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çizme zeytin yapımında kullanılan tuz miktarı, zeytinin türüne ve salamura suyunun hazırlanışına göre değişiklik gösterebilir.
Yeşil zeytin çizme işleminde, her 1 litre suya 100 gram tuz ilave edilir 5. Bu oran, 10 ölçek içme suyu ile 1 ölçek tuz şeklinde ifade edilebilir 5.
Siyah zeytin çizme işleminde ise her 1 kilogram zeytin için 4-5 yemek kaşığı veya bir fincan dolusu tuz kullanılır 4. Bu tuz, iri bulgur büyüklüğünde veya ince olup, piyasada salamura-turşu yapımı için satılan türdendir 4.
Tuz miktarı, kullanılan suyun miktarına ve zeytinin cinsine göre ayarlanmalıdır. Ayrıca, zeytin yapımında kullanılan tuzun yemeklik rafine tuz olmaması, zeytinlerin yumuşamasına neden olabileceği için piyasada satılan zeytin-turşu yapımı için uygun tuzların kullanılması önerilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: