Cipsli tavuk yapmak için gerekli malzemeler: 500 gr kuşbaşı tavuk; 1 paket baharatlı cips; 2 adet yumurta; tuz, karabiber; un. Yapılışı: 1. Tavukları yıkayın. 2. Yumurtaları kırıp iyice çırpın ve içine tuz ve karabiberi koyun. 3. Tavukları önce una, sonra yumurtaya ve daha sonra cipse bulayın. 4. İsterseniz tavada kızartın, isterseniz fırında pişirin. Alternatif cipsli tavuk tarifi: 3 tavuk göğsü; 2 yemek kaşığı yoğurt; 1 yumurta; 1 tutam tuz, kırmızı toz biber, kekik, toz şeker; 4 yemek kaşığı zeytinyağı; 1,5 yemek kaşığı un; 1 su bardağı maden suyu. Kaplama harcı için: 100 gram patates cipsi; 100 gram mısır cipsi. Pişirme: 1. Tavuk göğüslerinin bonfilelerini ayırıp kalan kısımları benzer boyutlarda kesin. 2. Geniş bir kasede yoğurt, yumurta, tuz, un, zeytinyağı, baharatlar ve maden suyunu karıştırıp marinasyon harcını hazırlayın. 3. Tavukları marinasyonun içine koyup karıştırın. 4. Buzdolabında en az 1, en fazla 8 saat dinlendirin. 5. Kaplama harcı için cipsleri robottan geçirip toz haline getirin. 6. Tavukların fazla sosunu alıp cipse bulayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 7. Tavukların üzerine biraz yağ gezdirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 20-30 dakika pişirin. Cipsli tavuk parçalarını sıcak olarak dilediğiniz soslarla veya burger ekmeği içinde servis edebilirsiniz.