• Buradasın

    Çıtır tavuk pane harcı nasıl hazırlanır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Çıtır tavuk pane harcı hazırlamak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
    Malzemeler:
    • 1 su bardağı un 2
    • 2 yumurta 2
    • 1 su bardağı galeta unu veya ekmek kırıntıları 2
    • 1 çay kaşığı tuz 2
    • 1 çay kaşığı karabiber 2
    • İsteğe bağlı: 1 çay kaşığı toz sarımsak veya soğan tozu 2
    Hazırlanışı:
    1. Unu bir kaba alın 2.
    2. Yumurtaları başka bir kaba kırın ve çırpın 2.
    3. Galeta ununu veya ekmek kırıntılarını başka bir kaba koyun 2.
    4. Her bir kaba tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak toz sarımsak veya soğan tozunu ekleyin 2.
    5. Tavuk parçalarını önce una, sonra yumurtaya ve en son galeta ununa batırın, her aşamada iyice kaplamaya özen gösterin 2.
    6. Pane edilmiş tavukları kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartın 2.
    7. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün 2.
    8. Sıcak servis yapın 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A rustic Turkish kitchen counter displays a golden-brown bowl filled with a fragrant, textured mixture of breadcrumbs, garlic powder, onion powder, sweet paprika, cornflakes, and black pepper, with a drizzle of vegetable oil glistening under warm light.

    Çıtır pane harcı içinde ne var?

    Knorr Çıtır Pane Harcı içinde şu malzemeler bulunur: çıtır galeta (buğday); buğday unu; mısır nişastası; mısır gevreği; iyotlu tuz; kurutulmuş öğütülmüş soğan; zerdeçal; karabiber; kurutulmuş öğütülmüş sarımsak; bitkisel yağ (palm); acı kırmızı biber. İz miktarda yumurta, süt ve süt ürünleri, hardal, soya, çam fıstığı, kereviz, antep fıstığı, fındık, badem ve susam içerebilir.
    A golden-brown crispy chicken cutlet resting on a wooden cutting board, surrounded by scattered flour and breadcrumbs, with a warm kitchen backdrop and a hint of steam rising from the freshly fried dish.

    Tavuk pane için hangi un kullanılır?

    Tavuk pane yapımında un olarak genellikle buğday unu kullanılır. Ayrıca, bazı tariflerde mısır gevreği veya grisini gibi malzemeler de un yerine kullanılabilir. Paneleme işlemi sırasında un, yumurta ve galeta unu sıralaması takip edilir; bu, tavuğun dışının çıtır olmasını sağlar.
    A golden-brown crispy chicken cutlet coated with crushed breadcrumbs and fresh herbs, resting on a wooden cutting board beside a bowl of toasted breadcrumbs and slices of rustic Turkish bread.

    Çıtır pane harcı yerine ne kullanılır?

    Çıtır pane harcı yerine hazır galeta unu yerine galeta, grisini, taze ekmek veya tost ekmeği kullanılabilir.
    A golden-brown crispy chicken cutlet on a rustic wooden table, surrounded by small bowls of cumin, fresh thyme, black pepper, and red pepper flakes, with a salt shaker nearby.

    Tavuk pane için hangi baharatlar kullanılır?

    Tavuk pane için kullanılan bazı baharatlar: Kırmızı toz biber; Kekik; Karabiber; Kimyon; Pul biber; Tuz. Ayrıca, bazı tariflerde nane, tarçın, zencefil ve kişniş gibi baharatlar da kullanılabilir. Baharatlar, un, yumurta ve galeta unundan oluşan kaplama karışımında yer alır.

    Çıtır tavuk için hangi baharatlar kullanılır?

    Çıtır tavuk için kullanılan baharatlar, tarife göre değişiklik gösterebilir. İşte bazı yaygın baharatlar: 1. Tarif: 2 tatlı kaşığı pul biber; 1 tatlı kaşığı toz biber; 1 çay kaşığı kimyon; 1 silme çay kaşığı karabiber; 1 tatlı kaşığı acı veya tatlı toz kırmızı biber. 2. Tarif: Sebze çeşnisi; Sarımsak tozu. Baharat karışımı, unla birlikte tavuğa bulamak için kullanılır.

    Çıtır tavuk için hangi sos kullanılır?

    Çıtır tavuk için kullanılabilecek bazı soslar şunlardır: 1. Ballı ve Hardallı Sos: Bal, mayonez ve hardal karıştırılarak hazırlanan bir sos. 2. Acı Sos: Tereyağı, biber salçası, su, acı toz biber, sarımsak, şeker, tuz ve karabiber karıştırılarak yapılan bir sos. 3. Mayonezli Sos: Mayonez, doğranmış kornişon turşu, kekik, karabiber ve kuru kırmızı biber karıştırılarak hazırlanan bir sos. Ayrıca, tavukları kızartmadan önce una bulayıp, ardından mısır gevreği veya cips gibi malzemelerle kaplamak da mümkündür.
    A golden-brown, crispy chicken breast coated in crushed cornflakes rests on a rustic wooden table, surrounded by fresh ingredients like eggs, garlic, and spices, with a sizzling pan of oil nearby.

    Paneli tavuk nasıl yapılır?

    Çıtır paneli tavuk yapmak için gerekli malzemeler: 2 parça tavuk göğsü; 2 adet yumurta; 1 tatlı kaşığı tuz; 1,5 çay kaşığı köri; 1,5 çay kaşığı pul biber; 4 diş sarımsak; 2 yemek kaşığı un; 2,5 su bardağı mısır gevreği (robottan geçirilmiş); sıvı yağ. Yapılışı: 1. Tavuk göğsünü ince uzun kesin. 2. Sos için malzemeleri karıştırın. 3. Ayrı tabaklara un ve robottan geçirilen mısır gevreğini koyun. 4. Tavukları önce una, sonra sosa, sonra mısır gevreğine arkalı önlü bulayın. 5. Kızgın yağda kızartın. Çıtır paneli tavuk tarifinin farklı versiyonları için şu siteler ziyaret edilebilir: nefisyemektarifleri.com; lezzet.com.tr.