Dondurulmuş çıtır piliç burgerinin nasıl pişirileceğine dair bazı yöntemler: Fırın: Önceden ısıtılmış fırında (200°C) 5 dakika ısıtılabilir. Tava: Orta ateşte yağsız tavada her bir yüzü 2,5 dakika olacak şekilde 5 dakika ısıtılabilir. Fritöz: Önceden ısıtılmış fritözde (180°C) 2 dakika kızartılabilir. Pişirme öncesinde dondurulmuş ürünün çözülmesini beklememek önerilir. Ayrıca, çıtır piliç burgerinin evde yapımı için aşağıdaki malzemeler kullanılabilir: Çıtır piliç için: 8 adet kemiksiz tavuk kalça, 3 su bardağı ayran, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı tuz, 1 diş sarımsak. Kaplama için: 2 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı kuru kekik, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, 3 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 10 adet susamlı çubuk kraker. Kızartma için: 2 su bardağı sıvı yağ. Sos için: 2 yemek kaşığı mayonez, 1 yemek kaşığı hardal, 1 diş sarımsak, 3 adet kornişon turşu. Çıtır piliç burgerinin tarifi yemek.com sitesinde mevcuttur.