Buradasın
Mikrodalgada hangi yemekler yapılmaz?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mikrodalgada bazı yemekler ve gıdalar yapılmamalıdır, çünkü bu durum patlama, yanma veya zararlı madde oluşumu gibi tehlikelere yol açabilir 23.
Mikrodalgada yapılmaması gereken yemekler ve gıdalar:
- Yumurta: Hem kabuklu hem de kabuksuz yumurtalar mikrodalgada patlama riski taşır 23.
- Sulu meyveler: Üzüm gibi sulu meyveler mikrodalgada patlayabilir 23.
- İşlenmiş etler: Sosis ve benzeri işlenmiş etler mikrodalgada ısıtıldığında zararlı maddeler oluşabilir 23.
- Anne sütü: Mikrodalgada ısıtılan anne sütündeki proteinler azalır 13.
- Çin yemekleri: Metal saplı kaplardaki Çin yemekleri mikrodalgada yangına neden olabilir 13.
- Sarımsak: Mikrodalgada patlayabilir ve yangın çıkarabilir 23.
- Acı biber: Isıtma işleminden sonra mikrodalganın kapağını açtığınızda dışarı çıkan hava boğazınıza ve gözlerinize zarar verebilir 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: