Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çırparak yapılan pastalar, yumurta, şeker ve un karışımıyla hazırlanan pastalardır 35. Bu yöntemle yapılan bazı pasta çeşitleri şunlardır:
- Pandispanya (Genoise Kek): Hafif kek katmanları oluşturmak için kullanılır 1.
- Sünger Kek: Kabartma tozu veya kabartma tozu içermeyen, ancak çok fazla çırpılmış yumurta veya yumurta akı içeren bir tarifle yapılır 1.
- Pound Kek: Şeker, un ve yumurta gibi bileşenlerin toplam sayısının bir poundluk porsiyona sahip olduğu kek türüdür 1.
- Şifon Kek: Bitkisel yağ ve kabartma tozu, ayrı yumurtalar ve beyazları çırparak, yumuşak bir kırıntı ve zengin, yoğun bir tat yaratmak için kullanılır 1.
- Melek Kek: Malzemelerinde sadece beyaz yumurta bulunan bir pasta türüdür 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: