Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çingene mutfağı, etnik çingenelerin mutfağıdır 2. Özel bir "çingene mutfağı" yoktur, çünkü Çingeneler Hint Yarımadası kökenli olmalarına rağmen, yaşadıkları ülkelerin mutfaklarının etkisi altındadır 2.
Çingene mutfağının bazı özellikleri:
- Vejetaryenlik: Çingeneler genellikle et yemezler, bu yüzden mutfaklarında et yemekleri nadirdir 15.
- Doğal sebzeler: Yemeklerinde taze soğan gibi doğal olarak yetiştirdikleri sebzeleri kullanırlar 15.
- Baharat kullanımı: Yemeklerinde kırmızı biber, sarımsak ve dolmalık biber gibi baharatlar kullanırlar 23.
- Temel gıdalar: Patates, pirinç, ekmek ve makarna diyetlerinin temel bileşenlerindendir 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: