Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çingene mutfağı, Çingenelerin yaşadığı farklı bölgelerin mutfaklarının etkisiyle şekillenen, etnik bir mutfaktır 35.
Çingene mutfağının bazı özellikleri:
- Malzemeler: Baklagiller, sebzeler, pirinç ve yabani mantarlar gibi doğal ürünler sıkça kullanılır 3.
- Yemek türleri: Yahniler, kalın çorbalar, lahana ruloları, tavuklu pilav gibi yemekler öne çıkar 23.
- Baharatlar: Acı biber, sarımsak, tatlı kırmızı biber ve safran gibi baharatlar yemeklere eklenir 3.
- Pişirme yöntemleri: Yemekler genellikle açık ateşte, demir kaplarda veya su ısıtıcılarında yapılır 2.
Çingenelerin mutfak kültürü, sözlü gelenekle annelerden kızlarına aktarılır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: