Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çingene salatası, özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde sıklıkla yapılan bir salatadır 3.
Ancak, salatanın kökeni Roman mutfağına dayanmamaktadır 3. "Çingene" kelimesi, halk arasında renkli, özgür ve doğallığı çağrıştıran bir tarzı ifade etmek için kullanıldığından, salatanın da çeşitli renkleri ve doğallığı yansıtan görüntüsünden ötürü bu adı aldığı düşünülmektedir 3.
Türkiye'nin farklı bölgelerinde küçük değişikliklerle farklı versiyonlarına rastlamak mümkündür 3. Örneğin, Ege usulü yapıldığında zeytinyağı bol tutulur ve yeşil zeytin ile taze kekik eklenir 3. Güneydoğu usulü yapıldığında nar ekşisi ile ekşi tat vurgulanır ve pul biber ile hafif acı dokunuşlar verilir 3. Trakya usulü yapıldığında ise salataya beyaz peynir küpleri eklenerek daha tok bir form elde edilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: