• Buradasın

    Çingane pastası nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Çingane pastası olarak bilinen tarif, aslında çingene pilavı olarak geçmektedir 24. İşte çingene pilavı tarifi:
    Malzemeler:
    • 1 büyük su bardağı lor peyniri 35;
    • 1 adet domates 35;
    • 1 adet yeşil biber 35;
    • 1 adet kapya biber 35;
    • 1 adet taze soğan 35;
    • 1 avuç maydanoz 35;
    • 1 çay kaşığı tuz 35;
    • 3 çorba kaşığı zeytinyağı 35;
    • 5 adet yeşil zeytin (süsleme için) 35.
    Yapılışı:
    1. Domatesi, yeşil biberi, kapya biberi ve taze soğanı küçük küçük doğrayın 3.
    2. Maydanozu ince ince doğrayın 3.
    3. Doğradığınız tüm sebzeleri geniş bir kaseye alın 3.
    4. Üzerine lor peyniri ve tuzu ekleyin 3.
    5. Tüm malzemeleri iyice karıştırarak, homojen bir karışım elde edin 3.
    6. Hazırladığınız karışımı servis kabına alın 3.
    7. Üzerine zeytinyağını gezdirerek dökün 3.
    8. Son olarak, yeşil zeytinleri en üste ekleyin ve görsel olarak şık bir sunum yapın 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Pasta için hangi çikolata kullanılır?

    Pasta yapımında çeşitli çikolata türleri kullanılabilir: 1. Kuvertür Çikolata: Pastaların kaplamasında ve dekorunda tercih edilir, bitter, fildişi ve frambuaz gibi çeşitleri vardır. 2. Konfiseri Çikolata: Yağ oranı biraz daha yüksek olan bu çikolata, hemen donması nedeniyle kaplamalarda kullanılır. 3. Ganaj Çikolata: Esnek yapısıyla kazıma ve yapraklanma için özel olarak üretilir, elde ve araçlarla şekil verilebilir. 4. Damla Drop: Bezelye taneleri şeklinde olup, yaş pasta, kek ve dondurmalarda kullanılır. 5. Pralin: Fındık, nebati yağ, şeker ve kakao ilavesi ile yapılır, krema ve hamurlara lezzet katar. Ayrıca, kuru meyveler ve meyve şekerlemeleri de çikolatayla kaplanarak pastalarda dekoratif olarak kullanılabilir.

    Çingene pastası içinde ne var?

    Çingene pastası iki farklı anlamda kullanılabilir: 1. Butik pasta: Çingene temalı butik pastalar, genellikle çikolatalı ve meyveli olarak yapılır. 2. Geleneksel İngiliz pastası: Çingene tartı olarak da bilinen bu pasta, buharlaştırılmış süt, muscovado şekeri (esmer şeker) ve hamur işi ile yapılır.