Buradasın
Çin mutfağında hangi yemekler Japon mutfağında yoktur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çin mutfağında olup Japon mutfağında bulunmayan bazı yemekler şunlardır:
- Domuz eti yemekleri: Japon mutfağında domuz eti kullanımı sınırlıdır, daha çok sığır eti, tavuk ve deniz ürünleri tercih edilir 12.
- Kızartma yöntemleri: Çin mutfağında yemekler genellikle tavada kızartılırken, Japon mutfağında ızgara veya buharda pişirme yöntemleri daha yaygındır 15.
- Tatlı ve ekşi yemekler: Japon mutfağında umami adı verilen hafif tuzlu lezzetler öne çıkarken, Çin mutfağında yemekler daha baharatlı ve tatlı-ekşi soslarla hazırlanır 12.
- Wonton çorbası: Japon mutfağında bu tür çorbalar bilinmemektedir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: