Buradasın
Çilekli pastanın kreması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çilekli pastanın kreması için gerekli malzemeler:
- 5 yemek kaşığı toz şeker 1;
 - 2 yemek kaşığı un 1;
 - 2 yemek kaşığı mısır nişastası 1;
 - 1 adet yumurta sarısı 1;
 - 4 su bardağı süt 1;
 - 2 çay kaşığı tereyağı 1;
 - 1 paket vanilya 1;
 - 1,5 su bardağı çilek 1.
 
Yapılışı:
- Derin bir tencere içerisinde şekeri, unu, nişastayı, yumurta sarısını ve sütün yarısını ilave edip iyice karıştırın 1.
 - Geri kalan sütü ekleyin ve ocağa alın 1.
 - Krema koyu kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin 1.
 - Ocaktan alınca tereyağı ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın 1.
 - Kremanın kabuklanmaması için soğumaya bırakın 1.
 - Çileği robotta çekip soğuyan kremaya ekleyin ve karıştırın 1.
 
Kremanın soğuması için arada bir karıştırmak önemlidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: