Buradasın
Çilekli pastanın kreması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çilekli pastanın kremasını yapmak için gerekli malzemeler:
- 200 gram taze çilek 1;
- 400 ml süt 1;
- 100 gram toz şeker 1;
- 40 gram un 1;
- 40 gram nişasta 1;
- 2 adet yumurta sarısı 1;
- 1 paket vanilin 1;
- 50 gram tereyağı 1.
Hazırlanışı:
- Çilekleri yıkayın, saplarını ayırın ve küçük parçalara kesin 1.
- Bir tencerede, sütü, toz şekeri, unu, nişastayı ve yumurta sarılarını bir araya getirerek karıştırın 1.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin 1. Krema koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin 1.
- Kremanın ocaktan alındıktan sonra içine vanilin ve tereyağını ekleyin 1. İyice karıştırarak tereyağının erimesini sağlayın 1.
- Hazırladığınız kremanın içine doğradığınız çilekleri ekleyin ve karıştırın 1.
- Kremayı bir kaba aktarın ve üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında en az 1 saat soğutun 1.
Alternatif bir çilekli pasta kreması tarifi:
- Derin bir tencere içerisine şekeri, unu, nişastayı, yumurta sarısını ve sütün yarısını ilave edip iyice karıştırın 2.
- Daha sonra geri kalan sütü ilave edip ocağa alın ve kremanız koyu kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırıp pişirin 2.
- Kremanız koyulaşınca ocaktan alın ve içerisine tereyağı, vanilyayı ilave edip iyice karıştırın 2.
- Kremanızı soğumaya bırakın 2.
- Krema soğurken arada bir karıştırmayı unutmayın ki kabuklanmasın 2.
- Krema soğuduktan sonra çileği robotta biraz çekin ve kremanızın içerisine ilave edip karıştırın 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: