• Buradasın

    Çilekli pastanın kreması nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Çilekli pastanın kremasını yapmak için gerekli malzemeler:
    • 200 gram taze çilek 1;
    • 400 ml süt 1;
    • 100 gram toz şeker 1;
    • 40 gram un 1;
    • 40 gram nişasta 1;
    • 2 adet yumurta sarısı 1;
    • 1 paket vanilin 1;
    • 50 gram tereyağı 1.
    Hazırlanışı:
    1. Çilekleri yıkayın, saplarını ayırın ve küçük parçalara kesin 1.
    2. Bir tencerede, sütü, toz şekeri, unu, nişastayı ve yumurta sarılarını bir araya getirerek karıştırın 1.
    3. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin 1. Krema koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin 1.
    4. Kremanın ocaktan alındıktan sonra içine vanilin ve tereyağını ekleyin 1. İyice karıştırarak tereyağının erimesini sağlayın 1.
    5. Hazırladığınız kremanın içine doğradığınız çilekleri ekleyin ve karıştırın 1.
    6. Kremayı bir kaba aktarın ve üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında en az 1 saat soğutun 1.
    Alternatif bir çilekli pasta kreması tarifi:
    • Derin bir tencere içerisine şekeri, unu, nişastayı, yumurta sarısını ve sütün yarısını ilave edip iyice karıştırın 2.
    • Daha sonra geri kalan sütü ilave edip ocağa alın ve kremanız koyu kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırıp pişirin 2.
    • Kremanız koyulaşınca ocaktan alın ve içerisine tereyağı, vanilyayı ilave edip iyice karıştırın 2.
    • Kremanızı soğumaya bırakın 2.
    • Krema soğurken arada bir karıştırmayı unutmayın ki kabuklanmasın 2.
    • Krema soğuduktan sonra çileği robotta biraz çekin ve kremanızın içerisine ilave edip karıştırın 3.

    Konuyla ilgili materyaller

    Çilekli yaş pasta nasıl süslenir?

    Çilekli yaş pastayı süslemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Malzemelerin Hazırlanması: 1 paket çilek, pastacı kreması veya çırpılmış krema, şeker ve vanilin, çikolata rendesi veya kakao, yeşil yapraklar (nane veya fesleğen gibi) gereklidir. 2. Pasta Katmanlarının Hazırlanması: Pastanın katmanları arasına pastacı kreması sürülerek çilek dilimleri yerleştirilmelidir. 3. Dış Süsleme: Pasta tamamen kaplanacak şekilde pastacı kreması veya çırpılmış krema kullanılmalıdır. 4. Son Dokunuşlar: Çikolata rendesi veya kakao ile serpiştirme yaparak pastaya derinlik katın. 5. Sunum ve Servis: Pastayı servis öncesinde buzdolabında birkaç saat bekletmek, kremanın daha iyi kıvam almasını sağlar.

    Pastacı Kreması yerine ne kullanabilirim?

    Pastacı kreması yerine kullanılabilecek bazı alternatifler şunlardır: 1. Süt ve tereyağı karışımı: 1 bardak krema yapmak için ¼ bardak erimiş tereyağı ve ¾ bardak sütü karıştırın. 2. Hindistan cevizi kreması: Veganlar ve laktoz intoleransı olanlar için uygundur, hindistan cevizi sütünü buzdolabında sertleşinceye kadar soğutup kullanabilirsiniz. 3. Krem peynir: Tatlıların kremasını hazırlarken krem peynir ekleyebilirsiniz, bu kremanın kıvamını daha yoğun yapar. 4. Tofu: Bir bardak tofuyu püre haline getirerek krema elde edebilirsiniz. 5. Yarıya indirgenmiş krema (half-and-half): Süt ve kremanın bir karışımı olup, daha hafif bir alternatif sunar.

    Çilek ve krema ile kek nasıl yapılır?

    Çilek ve krema ile kek yapmak için iki farklı tarif önerisi: 1. Çilekli Cupcake Tarifi: - Malzemeler: 2 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı süt, 3/4 su bardağı sıvı yağ, 3 su bardağı un, 1 paket vanilin, 1 paket kabartma tozu, 5-6 adet çilek. - Krema için: 1 paket krem şanti, 3/4 su bardağı süt, 2 damla pembe gıda boyası. - Yapılışı: 1. Toz şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpın, sıvı yağı ekleyin. 2. Bütün kuru malzemeleri eleyerek ekleyin ve tahta kaşık yardımıyla karıştırın. 3. Suyundan arındırılmış küçük çilek parçalarını hamura ilave edin. 4. Cupcake kalıplarına dökün ve 200 derecede 20 dakika pişirin. 5. Krema için süt ve krem şantiyi çırpın, içine gıda boyası damlatın ve karıştırmaya devam edin. 6. Soğumuş kekinizin üstüne kremayı, bir sıkma torbası yardımıyla şekil vererek ilave edin. 2. Kremalı Çilekli Kek Tarifi: - Malzemeler: 3 adet yumurta (oda ısısında bekletilmiş), 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı (1 parmak eksik) süt, 1 su bardağı (1 parmak eksik) sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1/2 adet rendelenmiş lime kabuğu, 1 paket vanilin, 1,5 su bardağı un, 100-150 gram çilek (ortadan ikiye bölünmüş). - Yapılışı: 1. Yumurta ve şekeri çırpın, süt ve yağı ekleyip çırpmaya devam edin. 2. Un, kabartma tozu ve vanilini de eleyerek ekleyin. 3. Karışımı yağlanmış kek kalıbına aktarın. 4. Kremayı sıkma torbasına alın, kekin üzerine sıkın ve aralara çilek koyun. 5. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

    Evde kremalı pastanın kreması nasıl yapılır?

    Evde kremalı pastanın kremasını yapmak için gerekli malzemeler: 1 litre (yaklaşık 5 su bardağı) süt; 1 su bardağı ve 1 yemek kaşığı un; 2 adet yumurta; 1 paket sıvı krema; 150 gram tereyağı; 1 su bardağı ve 2 yemek kaşığı şeker; 2 paket vanilya. Yapılışı: 1. Yumurta ve şekeri bir çırpma kabına alın ve mikser yardımıyla yüksek devirde iyice çırpın. 2. Sütü süzerek ekleyin ve çırpmaya devam edin. 3. Vanilyayı da ilave edin. 4. Karışımı bir tencereye alın ve karışım kaynamaya başlayana kadar ara ara çırparak ısıtın. 5. Bu sırada unu başka bir tencerede kavurun. 6. Kavrulan unun üzerine yavaş yavaş kaynattığınız sütü ekleyin ve iyice çırpın. 7. Tamamen karışıp kıvamı koyulaşan kremanın altını kapatıp soğuması için ocaktan alın. 8. Üzerini streç filmle kapatın ve küçük delikler açın. 9. Krema iyice soğuduktan sonra, 1 paket sıvı kremayı içine ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar güzelce çırpın. 10. Kremayı buzdolabında saklayın. Pastacı kremanız hazır, tüm yaş pasta çeşitlerinde, ekler ve profiterol gibi iç dolgulu tatlılarda kullanabilirsiniz.

    Pastacı kreması nasıl yapılır?

    Pastacı kreması yapmak için gerekli malzemeler: 2 su bardağı süt; 2 yemek kaşığı un; 1 yemek kaşığı nişasta; 2 yemek kaşığı toz şeker; 1 adet yumurta; 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 çay kaşığı vanilya. Yapılışı: 1. 2 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 adet yumurtayı tencereye koyun ve çırpma teliyle iyice çırpın. 2. Ocağa alıp, karıştırma teliyle kaynayana kadar sürekli karıştırın. 3. Kaynadıktan sonra 2-3 dakika kısık ateşte pişirip, ocaktan alın. 4. 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı vanilyayı ilave edip, mikserle 5-6 dakika çırpın. 5. Ilımaya bırakın, ara ara karıştırarak kremanın kabuk tutmasını önleyin. 6. Ilıdığı zaman pastalarınızda kullanabilirsiniz.

    En lezzetli pasta kreması hangisi?

    En lezzetli pasta kreması tercihi kişisel zevklere göre değişmekle birlikte, bazı popüler ve beğenilen krema türleri şunlardır: 1. Krema Patisserie (Pastacı Kreması): Zengin ve yoğun bir lezzete sahiptir, süt, şeker, yumurta sarısı ve nişasta ile yapılır. 2. Çikolatalı Krema: Bitter çikolata ve krema ile hazırlanan bu krema, çikolata severler için idealdir. 3. Mascarpone Kreması: İtalyan mutfağına özgü olan bu krema, tiramisu gibi tatlılarda kullanılır ve hafif tatlı bir tada sahiptir. 4. Krem Şanti: Hafif ve havalı yapısı ile pastaların üzerini süslemek veya iç dolgusunda kullanmak için uygundur.

    Çilekli pasta malzemeleri nelerdir?

    Çilekli pasta malzemeleri şunlardır: Pasta tabanı için: 1. 2 su bardağı un; 2. 1 su bardağı toz şeker; 3. 1/2 su bardağı sıvı yağ; 4. 4 yumurta; 5. 1 paket kabartma tozu; 6. 1 paket vanilin. İç harcı için: 1. 2 su bardağı taze çilek; 2. 1 su bardağı labne peyniri; 3. Yarım su bardağı toz şeker; 4. 1 su bardağı krema. Ayrıca, isteğe bağlı olarak çilek sosu da kullanılabilir.