Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çilekli kekin püf noktaları şunlardır:
- Hamurun Kıvamı: Kek harcının biraz koyu olması, çileklerin dibe batmasını önler 12.
- Çileklerin Yerleştirilmesi: Kek hamurunu kalıba aldıktan sonra çilekleri çok fazla bastırmadan yerleştirmek gerekir 2.
- Malzeme Sıcaklığı: Kullanılan tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edilmelidir 2.
- Pişirme Süresi: Kek, önceden ısıtılmış 160°C fırında yaklaşık 1 saat pişirilmelidir 15. Pişirme süresi, fırının özelliklerine göre değişebilir, bu nedenle kürdan testi yapılması önerilir 4.
- Nişasta Kullanımı: Un yerine nişasta kullanmak, kekin daha yumuşak olmasını sağlar 15.
- Şeker Miktarı: Şeker miktarı, kişisel tercihe göre ayarlanabilir 1.
- Sunum: Kek, soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilebilir 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: