Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gıda soğutma üniteleri arasında şunlar bulunur:
- Merkezi soğutma sistemleri 3. Büyük gıda üretim tesislerinde kullanılır ve geniş alanlarda etkin soğutma sağlar 3.
- Buzdolabı sistemleri 3. Küçük işletmelerde veya perakende gıda satış noktalarında tercih edilir 3.
- Taşıma soğutma sistemleri 3. Gıda ürünlerinin nakliyesi sırasında taze kalmalarını sağlar 3.
- Soğuk hava depoları 35. Et, süt, meyve, sebze gibi çabuk bozulan gıda ürünlerini ideal koşullarda muhafaza eder 35.
- Hızlı soğutma odaları ve şok soğutucular (blast chiller) 4. Gıdaların iç sıcaklıklarını hızla düşürmek için kullanılır 4.
- Nem kontrollü soğutma odaları 4. Sebze, meyve ve taze kesilmiş çiçek gibi ürünler için uygun nem oranını sağlar 4.
- Atmosfer kontrollü depolama 4. Oksijen ve karbondioksit oranlarını kontrol ederek ürünlerin daha uzun süre taze kalmasını sağlar 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: