Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çılbır yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Küçük bir tencere içerisine suyu alın, üzerine damak zevkinize göre tuz ve sirkeyi de ekleyerek kaynamaya bırakın 3.
- Kaynayan suyu kaşıkla karıştırın ve bir girdap olmasını sağlayın 3.
- Daha sonra yumurtaları teker teker kırarak 5 dakika kadar kaynatın 3.
- Bir kaşık yardımıyla pişen yumurtaları sudan alarak servis tabağına yerleştirin 3.
- Üzerine çırpılmış yoğurt ekleyin 3.
- Tereyağını tavada eritip pul biber ekleyin 3.
- Hazırladığınız biberli sosu yumurtaların üzerine gezdirin 3.
Çılbır yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar şunlardır:
- Suyun yeterince kaynamış olması gerekir 3.
- Suyun içerisine eklenen sirke, yumurtaların pişerken dağılmasını engeller 3.
- Yumurtaların hepsini bir anda kırmak yerine, birini kırıp kenarında beyazlar oluşmaya başlayınca diğerini kırmak önerilir 3.
- Çılbırın yanına kızarmış ekmekler oldukça yakışır 3.
Çılbır, kahvaltıdan akşam yemeğine kadar her öğün için uygun ve pratik bir yemektir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: