Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çılbır yapımı için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Yumurtalar, bozuk çıkma durumuna karşı başka bir kaba dağıtmadan kırılır 1.
- Küçük bir tavaya su konur ve yeterli miktarda tuz ekilerek kaynatılır 1.
- Kaynayan suya yumurtalar katılarak pişirilir, yoğurdun kesilmemesi için biraz soğutulur 1.
- Bir tabak içerisine dizilen pişmiş yumurtaların üzerine ezilmiş süzme yoğurt dökülüp, kızartılmış kaymak yağıyla süslenerek servis yapılır 1.
Alternatif bir çılbır tarifi:
- Suyu bir tencereye koyup kaynatın 2.
- Su kaynamaya başlayınca sirkeyi ve tuzunu ekleyin 2.
- Kaynayan suyu aynı yönde karıştırarak girdap oluşturun ve yumurtaları teker teker oluşturduğunuz girdabın içerisine dağıtmadan kırın 2.
- Birkaç dakika kaynamaya bırakın 2.
- Yumurtalar kaynarken sarımsağı kaya tuzu ile dövün 2.
- Sarımsağı yoğurda katıp çırpın 2.
- Hazır olan yumurtaları kevgir yardımı ile bir servis tabağına alın 2.
- Üzerine yoğurdu ekleyin 2.
- Ufak bir tavada tereyağını yakıp pul biberle karıştırın 2.
- Hazırladığınız sosu yoğurdun üzerine dökerek çılbırı servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: