Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çılbırın sağlıklı sayılmasının bazı nedenleri:
- Yüksek protein içeriği 3. Yumurta sayesinde yüksek kaliteli protein kaynağıdır 3.
- Besin değerleri 3. A, B, D vitaminleri, kalsiyum ve fosfor içerir 3.
- Sindirim sistemine faydaları 3. Yoğurttaki probiyotikler, bağırsak florasını dengeler ve sindirim süreçlerini düzenler 3.
- Kalp sağlığına etkisi 3. Yumurta sarısındaki sağlıklı yağlar, kalp sağlığını destekler 3.
- Kan şekerini düzenleme 3. Düşük glisemik indekse sahip bir yemek olduğu için kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur 3.
Ancak, çılbırın sağlıklı olup olmaması kişinin sağlık durumuna ve beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak değişebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: