Çikolatalı tart yapmak için gerekli malzemeler: Tart için: 5 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında), 1/3 su bardağı pudra şekeri, 1 çay kaşığı tuz, 1 küçük boy yumurta, 3 yemek kaşığı kakao, 1 su bardağı un. Pastacı kreması için: 1,5 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1/2 su bardağı şeker, 2 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 yumurta, 1/2 paket vanilya, 120 gram bitter çikolata, 2 yemek kaşığı krema. Yapılışı: 1. Tart hamuru: Yumurta, tuz ve şekeri krema haline gelene kadar çırpın. Üzerine yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Kakao ve unu ekleyip yoğurun. Hamuru streç filme sarıp 1 saat dolapta dinlendirin. 2. Hamurun şekillendirilmesi: Dinlenen hamuru iki yağlı kağıt arasında tart kalıbınızın şeklinde açın ve tekrar dolaba alıp 1 saat dinlendirin. Hamuru yağladığınız tart kalıbına yerleştirin ve kenardaki fazlalıkları alarak oturmasını sağlayın. Tabanına çatalla delikler açın ve 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. 3. Pastacı kreması: Süt, şeker ve tereyağını tencereye koyun. Ayrı bir kapta yumurta, nişasta ve şekeri çırpın. Isınan sütten biraz ekleyip ılımasını sağlayın. Ocaktaki karışıma ekleyip sürekli karıştırarak kaynatın. Vanilya ve çikolatayı ekleyip karıştırın. Soğuyana kadar karıştırın, üzerine kremayı ekleyip karıştırın. 4. Birleştirme: Soğuyan pastacı kremasını tartın üzerine dökün ve süsleyerek servis yapın. Alternatif tarifler için yemek.com, nefisyemektarifleri.com ve kevserinmutfagi.com gibi siteler ziyaret edilebilir.