Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çikolatalı çörek yapmak için gerekli malzemeler:
- 400 ml süt 1;
- 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak) 1;
- 100 ml sıvı yağ 1;
- 1 kahve fincanı toz şeker 1;
- 1 paket kuru maya 1;
- 1/2 çay kaşığı tuz 1;
- 4-4,5 su bardağı un 1;
- 250 gram fındıklı çikolata kreması 1;
- Üzeri için: 100 gram fındık (arzuya göre badem) 1.
Yapılışı:
- Süt, maya ve şekeri eriyene kadar karıştırın 1.
- Yumurta, sıvı yağı ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra azar azar unu ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun 1.
- Hamurun üzerini kapatıp dinlenmesi için 40-45 dakika bekletin 1.
- Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölün 1.
- Her birini yarım santimetre kalınlığında açın 1.
- Birinin üzerine fındıklı çikolata kremasından sürüp diğer hamur ile kapatın 1.
- Parmak kalınlığında şeritler kesin 1.
- İki ucu birbirine zıt gelecek şekilde döndürün, ardından kendi etrafında sarın (kol böreği yapar gibi) 1.
- Fırın tepsisine dizdikten sonra yaklaşık yarım saat daha dinlendirin, ardından yumurta sarısını sürün 1.
- Arzu ederseniz file badem veya fındık parçaları serpebilirsiniz 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin 1.
- İlk sıcaklığı çıkınca servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: