• Buradasın

    Çörek hamuruna çikolata konur mu?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Evet, çörek hamuruna çikolata konulabilir.
    Çikolatalı çörek tariflerinde, hamurun içine veya üzerine çikolata parçaları, bitter çikolata veya çikolata ezmesi eklenebilir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Çikolatalı çörek nasıl yapılır?

    Çikolatalı çörek yapmak için gerekli malzemeler: 400 ml süt; 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak); 100 ml sıvı yağ; 1 kahve fincanı toz şeker; 1 paket kuru maya; 1/2 çay kaşığı tuz; 4-4,5 su bardağı un; 250 gram fındıklı çikolata kreması; Üzeri için: 100 gram fındık (arzuya göre badem). Yapılışı: 1. Süt, maya ve şekeri eriyene kadar karıştırın. 2. Yumurta, sıvı yağı ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra azar azar unu ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. 3. Hamurun üzerini kapatıp dinlenmesi için 40-45 dakika bekletin. 4. Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölün. 5. Her birini yarım santimetre kalınlığında açın. 6. Birinin üzerine fındıklı çikolata kremasından sürüp diğer hamur ile kapatın. 7. Parmak kalınlığında şeritler kesin. 8. İki ucu birbirine zıt gelecek şekilde döndürün, ardından kendi etrafında sarın (kol böreği yapar gibi). 9. Fırın tepsisine dizdikten sonra yaklaşık yarım saat daha dinlendirin, ardından yumurta sarısını sürün. 10. Arzu ederseniz file badem veya fındık parçaları serpebilirsiniz. 11. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. 12. İlk sıcaklığı çıkınca servis edin.

    En güzel çörek hamuru nasıl yapılır?

    En güzel çörek hamurunu yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz: Malzemeler: - 250 ml süt - 50 g tuzsuz tereyağı (doğranmış) - 525 g un - 110 g toz şeker - 1 adet yumurta - 1 paket instant maya Yapılışı: 1. Süt ve tereyağını bir sos tenceresine koyup kısık ateşte, tereyağı eriyene ve süt ılınana kadar karıştırarak ısıtın. 2. Un, toz şeker, maya ve süt karışımını hamur kancalı bir miksere koyun. 3. Düşük hızda 5 dakika ya da hamur toparlanana kadar (hala biraz yapışkan olmalı) karıştırın. 4. Hamuru hafif unlanmış bir yüzeyde pürüzsüz olana kadar yoğurun. 5. Geniş ve hafif yağlanmış bir kaseye koyup üzerini nemli mutfak havlusuyla kapatın, ılık bir yerde 1,5 saat ya da hamur iki katı olana kadar bekletin. Ayrıca, yumuşacık bir çörek hamuru için aşağıdaki tarifi de deneyebilirsiniz: Malzemeler: - 2 yemek kaşığı şeker (40 gr) - 1 paket kuru maya (10 gr) - 1 su bardağı ılık süt (200 ml) - 1 çay bardağı su (100 ml) - 2 adet yumurta akı - Yarım çay bardağı sıvı yağ (50 ml) - 4,5 su bardağı un (540 gr) - 1 tatlı kaşığı tuz (8 gr) - 100 gr tereyağı Yapılışı: 1. Uygun bir yoğurma kabına şeker, maya, süt ve su ekleyip karıştırın. 2. Üzerine yumurta akı ve sıvı yağ ilave edip karıştırmaya devam edin. 3. Üzerine kontrollü bir şekilde un ve tuz ekleyip yoğurun. 4. Kıvam alan hamurun üzerine tereyağı ekleyip yoğurmaya devam edin. 5. Üzerini kapatıp 2 kat oluncaya kadar bekletin. 6. Elinizi sıvı yağ ile yağlayıp hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın ve 15 dakika bekletin.