Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çikolatalı baklava yapımı için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 1 kg buğday unu, 120 gr kakao, 3 yumurta, 200 gr su, 13 gr tuz, buğday nişastası 1.
- İç harç için: 550 gr sade yağ, 300 gr çikolata 1.
- Şerbet için: 900 gr pancar şekeri, 600 gr su, 2-3 damla limon suyu 1.
Yapılışı:
- Buğday unu, yumurta, tuz ve kakao karıştırılarak hamur elde edilir 12.
- Hamur dinlendikten sonra eşit bezelere ayrılarak sırasıyla açılımı gerçekleştirilir 1.
- Alt döşeme sırasında 20 kat yufka tepsiye dizilir 1.
- 20 kat yufka sonrasında çikolata sürülür 1.
- Üstüne 20 kat daha yufka serilen tepsi, kesim aşamasına geçer ve sade yağla buluşturulur 1.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirilir 1.
- Daha sonra baklavanın soğumasına izin verilmeden, 108-110 derecedeki şerbetle buluşturulur 1.
- Sonrasında soğumaya alınır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: