Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk ciğerinin yumuşak olması için şu adımları izlemek önerilir:
- Marine Etme: Tavuk ciğerini en az yarım saat, ideal olarak birkaç saat yoğurt, limon suyu, zeytinyağı, süt ve baharatlardan oluşan bir marine karışımında bekletmek, etin yumuşamasını sağlar 12.
- Orta ateşte Pişirme: Ciğerin içindeki suyun buharlaşarak kaybolmaması için orta ateşte pişirmek önemlidir 1. Yüksek ateş, dışının hızla pişip içinin çiğ kalmasına neden olabilir 1.
- Tavada Mühürleme: Tavayı ısıtarak ciğeri tavaya koymak ve ilk birkaç dakika hareket ettirmeden bırakmak, etin dış kısmının kapanmasını ve sularının içerde kalmasını sağlar 1.
- Sık Çevrmeme: Ciğeri çok sık çevirmeden, her iki tarafının eşit şekilde pişmesini sağlamak gerekir 1.
- Dinlendirme: Pişirme sonrası ciğeri 5-10 dakika dinlendirmek, sularının yeniden dağılmasını ve daha lezzetli olmasını sağlar 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: