Buradasın
Brokolinin besin değeri kaybolmaması için nasıl haşlanmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Brokolinin besin değerinin kaybolmaması için şu şekilde haşlanması önerilir:
- Su miktarı: Brokolinin boyunu aşmayacak şekilde su doldurulmalı ve brokolinin çiçekli kısımları üst kısımda kalmalıdır 12.
- Kaynama noktası: Su, kaynama noktasına geldikten sonra tencere kapağı açık bir şekilde haşlama yapılmalıdır 124.
- Pişirme süresi: Brokoli, maksimum 2-3 dakika haşlanmalıdır 125. Aşırı pişirme, besin değerlerinin kaybolmasına neden olabilir 35.
- Şoklama: Haşlanan brokoli, rengini koruması için buzlu suya (şoklama) tutulmalıdır 124.
- Ocak ayarı: Haşlama sırasında ocağın altı kısık olmalıdır 124.
- Düdüklü tencere: Brokoli, düdüklü tencerede haşlanmamalıdır; bu yöntem, brokolinin çok fazla pişmesine ve besin değerlerini kaybetmesine neden olabilir 45.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: