Buradasın
Çiğ köftede hamur yoğurmak yerine ne kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yoğurmadan çiğ köfte tarifi:
- Bir kap içine 1 su bardağı köftelik ince bulgur koyun ve üzerine 1 su bardağı sıcak su döküp karıştırın 4.
- Bulgurun üzerini kapatıp suyunu çekip şişene kadar 15-20 dakika bekletin 4.
- Daha sonra şişen bulguru güzelce karıştırıp kenara alın 4.
- Diğer tarafta derin bir kap içine 1 adet orta boy ince ince doğranmış soğan ve 1-2 diş ince ince doğranmış sarımsak koyun 4.
- Kaba 1 yemek kaşığı domates salçası, yarım yemek kaşığı biber salçası, yarım çay bardağı zeytinyağı ve 3 yemek kaşığı nar ekşisi ekleyip güzelce karıştırın 4.
- Kaba bulguru, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı sumak ve 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber koyun 4.
- Tüm bulgurlu köfte harcını istenilen kıvama gelene kadar blenderdan geçirin, arada makineyi durdurup dinlendirin 4.
- İstenilen kıvama gelen çiğ köfte harcını buzdolabında 30 dakika dinlenmeye bırakın 4.
- Daha sonra çiğ köfte harcından ceviz büyüklüğüne yakın parçalar alıp avuç içerisinde sıkarak şekil verip servis tabağına dizin 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: