Etsiz çiğ köfte tarifi için gerekli malzemeler: 2 su bardağı çiğ köftelik bulgur; 1,5 su bardağı domates rendesi veya 3 adet domates (rendelenecek); 1 adet soğan; 4 diş sarımsak; 1 su bardağı haşlanmış mısır; 1/2 çay bardağı sıvı yağ; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 yemek kaşığı biber salçası; 1/2 su bardağı ceviz; 1/2 su bardağı fındık; 1 avuç maydanoz yaprağı; 5 yemek kaşığı isot; 1 yemek kaşığı pul biber; 1 yemek kaşığı yenibahar; 2 tepeleme tatlı kaşığı tuz; Servis için nar ekşisi veya limon. Yapılışı: 1. Soğan, sarımsak ve mısırı mutfak robotu veya rondoda çekip bir tencereye alın. 2. Üzerine yıkayıp süzdüğünüz bulguru ekleyin. 3. Domates rendesi, domates ve biber salçası, sıvı yağ ve tuzu da ekleyip güzelce karıştırın. 4. Tencereyi ocağa alıp ocağın en küçük gözünde kısık ateşte bulgurlar şişip suyunu tamamen çekene kadar pişirin. 5. Altını kapatıp karışımı harmanlayın ve 10 dakika dinlendirin. 6. Maydanoz, ceviz ve fındığı robotta iyice çekip dinlenen bulgur karışımına ekleyin. 7. İsotu, pul biberi ve yenibaharı da ekleyip iyice karıştırın. 8. Tüm karışımı blenderdan veya mutfak robotundan geçirip elinizle çiğ köfte şeklinde sıkın ve servis tabağına dizin. 9. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. 10. İstediğiniz yeşillikler, nar ekşisi ve/veya limon suyuyla servis yapabilirsiniz.