Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çiğ köfte hamurunu en iyi neyin yoğurduğuna dair bilgi bulunamadı. Ancak, çiğ köfte yoğururken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:
- Yoğurma süresi: En az 25-30 dakika yoğurmak gerekir 14. Bu işlem, bulgurun şişmesini ve malzemelerin birbirine iyice karışmasını sağlar 1.
- Yoğurma yöntemi: Yoğurma sırasında zaman zaman buz veya soğuk su eklemek, karışımı yumuşatır 5. Ayrıca, iki kişi tarafından yoğurulması veya ara ara su ya da salça eklenerek yoğurmaya devam edilmesi önerilir 1.
- Kullanılan malzemeler: İnce köftelik esmer veya beyaz bulgur, biber ve domates salçası, isot, kimyon, pul biber gibi baharatlar kullanılmalıdır 145.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: