Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çiğ köftenin resmi kime ait olduğuna dair bilgi bulunamadı. Ancak, çiğ köftenin kökeni ve tarihiyle ilgili bazı bilgiler mevcuttur.
Çiğ köftenin kökeni, Mezopotamya'ya dayanmaktadır 134. İlk insanların, avladıkları hayvanların etlerini pişirmeden tüketmeye başladıkları ve daha iyi muhafaza edebilmek için kurutma ve tuzlama gibi yöntemler geliştirdikleri düşünülmektedir 1.
Çiğ köftenin ortaya çıkışıyla ilgili çeşitli hikayeler bulunmaktadır, örneğin:
- Şanlıurfa'da, bir adamın ormanda avladığı ceylanı eve getirdikten sonra ateş yakma yasağı nedeniyle ceylan etini bulgurla yoğurarak çiğ köfteyi oluşturması 1.
- Mardin'de, evde bozulmaya yüz tutmuş etin, bulgur, acı biber, soğan ve tuz ile yoğurulması 1.
- Adana'da, Hitit kabartmasında Kral Asativa'nın elinde çiğ köfte tutması 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: