Çiçek pastası yapmak için gerekli malzemeler: 3 adet yumurta; 1 su bardağı toz şeker; 1 su bardağı süt; 1 su bardağı sıvı yağ; 2 su bardağı un; 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilin; Kreması için 1 paket krem şanti ve 1 su bardağı süt; Süsleme için şeker hamuru veya çiçek şeklinde kesilmiş meyveler. Yapılışı: 1. Bir kabın içinde yumurtaları ve toz şekeri mikserle çırpın, karışım beyazlaşana kadar devam edin. 2. Çırpılmış yumurta ve şeker karışımına sütü ve sıvı yağı ekleyin, hafifçe karıştırın. 3. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve vanilini karıştırın, ardından bu kuru malzemeleri sıvı karışıma yavaş yavaş ekleyin ve homojen bir hale gelene kadar spatula ile karıştırın. 4. Hazırlanan hamuru yağlanmış ve unlanmış pasta kalıbına dökün, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. 5. Krem şantiyi bir kabın içine alarak üzerine sütü ekleyin ve mikserle çırparak koyu bir kıvam almasını sağlayın. 6. Pişen pasta soğuduktan sonra, enine iki veya üç katmana kesin, her katmanın arasına hazırladığınız kremayı sürün. 7. Pastanın dış yüzeyini de krem şanti ile kaplayarak düzgün bir görünüm elde edin. 8. Son aşamada, şeker hamurunu açarak pasta üzerinde çiçek motifleri oluşturun veya dilimlenmiş meyvelerle süsleyin. Çiçek pastasını daha lezzetli hale getirmek için, katmanlar arasına meyve dilimleri veya çikolata parçaları ekleyebilirsiniz.