Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Churros, İspanya, Portekiz, Fransa, Filipinler, İbero-Amerika ve Güneybatı Amerika Birleşik Devletleri'nde popüler olan bir tür kızarmış hamur tatlısıdır 5. Genellikle kahvaltıda champurrado, café con leche, sıcak çikolata veya süt reçeline batırılarak yenir 5.
Churros'un nasıl yapıldığına ve nasıl yenmesi gerektiğine dair bazı bilgiler şu şekildedir:
- Malzemeler 14. Churros hamuru için 1 su bardağı su, 1 su bardağı un, 2 yemek kaşığı tereyağı ve bir tutam tuz gereklidir 14. Kızartma için sıvı yağ, üzeri için 3 yemek kaşığı toz şeker ve 1 çay kaşığı tarçın kullanılır 4. Çikolata sosları için ise bitter, sütlü ve beyaz çikolata gereklidir 4.
- Hazırlık 14. Tereyağı eritilir, su eklenir ve un ilave edilerek hamur kıvamına gelene kadar karıştırılır 14. Hamur soğuduktan sonra yumurtalar teker teker eklenir ve mikserle çırpılır 4.
- Pişirme 14. Hamur, sıkma torbasına alınır ve yağda parmak boyutunda şeritler halinde sıkılır 14. Her tarafı kızartıldıktan sonra kağıt havlu serilmiş bir tabağa alınır 2.
- Servis 14. Geniş bir tabağa şeker alınır ve churroslar şekere bulandıktan sonra yanında eritilmiş çikolata veya süt reçeli ile servis edilir 24.
Churros, içerisindeki malzemeler ve pişirme tekniği olarak geleneksel tulumba tatlısı ile benzerlik gösterir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: