• Buradasın

    Churro hamuru nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A warm, golden-brown churro dusted with cinnamon sugar rests on a rustic wooden table beside a small bowl of melted chocolate, with a steaming pot and mixing bowl in the background, evoking the cozy process of making this Spanish-inspired treat.
    Churro hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1 su bardağı su 12;
    • 1 su bardağı un 12;
    • 2 yemek kaşığı tereyağı 12;
    • 1/2-4 çay kaşığı tuz 1.
    Yapılışı:
    1. Derin bir tencereye su, tereyağı ve tuzu koyup kaynatın 12.
    2. Kaynayan karışıma unu ekleyip pürüzsüz bir hal alana kadar kısık ateşte pişirin 12.
    3. Pişen hamuru bir kapta ılınana kadar dinlendirin 12.
    4. ılındığında sıkma torbasına alın 12.
    Yumurtalı churro hamuru için:
    1. Hamur soğuduktan sonra yumurtaları azar azar ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın ve karışımı sıkma torbasına alın 1.
    Churro hamurunu hazırlarken tereyağı yerine sıvı yağ veya zeytinyağı da kullanılabilir 2.
    Churro hamurunun kıvamı çok koyu olacağı için sıkma işleminde sıkma torbası yerine plastik poşet kullanılmamalıdır 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Churro ve tulumba tatlısı aynı mı?

    Churro ve tulumba tatlısı benzer yapıya sahip olsa da aynı tatlı değildir. Tulumba tatlısı, ince bir hortumdan kızgın yağın içine sıkılarak yapılan, çıtır dışı ve yumuşak içi olan bir Türk tatlısıdır. Churro ise İspanyol mutfağına ait, yıldız şeklinde kesilen ve genellikle şeker veya çikolata sosu ile servis edilen bir tatlıdır.

    Churros nedir, nasıl yenir?

    Churros, İspanya, Portekiz, Fransa, Filipinler, İbero-Amerika ve Güneybatı Amerika Birleşik Devletleri'nde popüler olan bir tür kızarmış hamur tatlısıdır. Churros'un nasıl yapıldığına ve nasıl yenmesi gerektiğine dair bazı bilgiler şu şekildedir: Malzemeler. Hazırlık. Pişirme. Servis. Churros, içerisindeki malzemeler ve pişirme tekniği olarak geleneksel tulumba tatlısı ile benzerlik gösterir.
    A golden-brown, crispy churro dusted with sugar, resting on a rustic wooden plate beside a small cup of thick Spanish hot chocolate, with a warm, sunlit Spanish café terrace in the background.

    Churros nerenin tatlısı?

    Churros, İspanya mutfağına ait geleneksel bir tatlıdır. Ayrıca, churros'un popüler olduğu diğer bölgeler arasında Latin Amerika, Portekiz ve Fransa bulunur.
    A golden-brown, crispy churro dusted with sugar and cinnamon, resting on a rustic wooden plate beside a small bowl of thick, glossy chocolate sauce, with steam rising faintly from its freshly fried surface.

    Churos içinde ne var?

    Churros içinde bulunan malzemeler, yapılan tarife ve churrosun türüne göre değişiklik gösterebilir. Bazı churros tarifleri için gerekli malzemeler: Hamur için: 1 su bardağı su; 1 su bardağı un; 2 yemek kaşığı tereyağı; 1 çimdik tuz. Kızartma için: 1,5 su bardağı ayçiçek yağı; Kaplama için: 1/2 su bardağı toz şeker; 1 tatlı kaşığı tarçın. Çikolatalı sos için: 130 gram bitter çikolata; 200 ml. süt kreması. Meksika usulü churros hamurunun, servis sırasında tarçınlı şeker karışımıyla kaplandığı ve çikolata, karamel ya da krem şanti ile servis edildiği bilinmektedir.