Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Churro hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Derin bir tencereye su, tereyağı ve tuzu koyup kaynatın 12.
- Kaynayan karışıma unu ekleyip pürüzsüz bir hal alana kadar kısık ateşte pişirin 12.
- Pişen hamuru bir kapta ılınana kadar dinlendirin 12.
- ılındığında sıkma torbasına alın 12.
Yumurtalı churro hamuru için:
- Hamur soğuduktan sonra yumurtaları azar azar ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın ve karışımı sıkma torbasına alın 1.
Churro hamurunu hazırlarken tereyağı yerine sıvı yağ veya zeytinyağı da kullanılabilir 2.
Churro hamurunun kıvamı çok koyu olacağı için sıkma işleminde sıkma torbası yerine plastik poşet kullanılmamalıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: