• Buradasın

    Choux pastası içinde ne var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Choux pastası (pâte à choux) içinde şu malzemeler bulunur:
    • Su 14. Sıvı olarak sadece su kullanılır 1.
    • Tereyağı 14. Hamura zenginlik ve yumuşaklık katar 4.
    • Şeker (isteğe bağlı) 1. Tatlılığı artırmak için eklenir 4.
    • Tuz 14. Diğer malzemelerin lezzetini dengelemek için kullanılır 4.
    • Un (genellikle çok amaçlı un) 14. Yapıyı sağlar 1.
    • Yumurta 14. Dough'u bir araya getirir, ayrıca zenginlik ve nem katar 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Choux hamuru nasıl yapılır?

    Choux hamuru (Pate a Choux) yapımı için gerekli malzemeler: 1,5 su bardağı un; 1 su bardağı su; 7 yemek kaşığı tereyağı (100 gram); Bir tutam tuz; 4 adet yumurta. Yapılışı: 1. Un, su ve tereyağını tencereye alarak karıştırın ve ocakta eritin. 2. Su kaynadığı ve tereyağı eridiği zaman, tuzu ekleyin. 3. Unu spatula yardımıyla ezin. 4. Karışım hamur kıvamına geldiğinde, 1 dakika spatula ezerek pişirmeye devam edin. 5. Hamuru temiz mutfak tezgahına yayarak soğumaya bırakın. 6. Fırını fansız programa alın ve 190 dereceye ayarlayın. 7. Hamur iyice soğuduktan sonra karıştırma kabına alın ve üzerine yumurtaları teker teker ekleyin. 8. Tüm yumurtaları ekleyip karıştırdıktan sonra, hamuru sıkma torbasına alın. 9. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve sıkma torbasının ucuna küçük delik açın. 10. Torbadaki karışımı ceviz büyüklüğünde olacak şekilde tepsiye sıkın. 11. Baş parmağınızı ıslatın ve hamurların üzerine hafifçe sürün. 12. Hamurları fırında 10-12 dakika, iki katına çıkana kadar, pişirin. Choux hamurunu dilediğiniz gibi doldurabilirsiniz.

    Pate a choux hamuru neden çöker?

    Pâte à choux hamurunun çökmesinin birkaç nedeni olabilir: 1. Fazla yumurta kullanımı: Hamura eklenen yumurta sayısının fazla olması, hamurun çökmesine yol açabilir. 2. Fırından erken alınması: Hamurun pişme sırasında fırından erken çıkarılması, çökmeye neden olabilir. 3. Pişirme sırasında fırının kapağının açılması: Fırın kapağının açılması, sıcaklık değişimine bağlı olarak hamurun kabarmasını olumsuz etkileyebilir.

    Choux hangi ülkenin tatlısı?

    Choux tatlısı, Fransız mutfağına aittir.