• Buradasın

    Pate a choux hamuru neden çöker?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Pâte à choux hamurunun çökmesinin birkaç nedeni olabilir:
    1. Fazla yumurta kullanımı: Hamura eklenen yumurta sayısının fazla olması, hamurun çökmesine yol açabilir 12.
    2. Fırından erken alınması: Hamurun pişme sırasında fırından erken çıkarılması, çökmeye neden olabilir 4.
    3. Pişirme sırasında fırının kapağının açılması: Fırın kapağının açılması, sıcaklık değişimine bağlı olarak hamurun kabarmasını olumsuz etkileyebilir 34.

    Konuyla ilgili materyaller

    Choux hamuru nasıl yapılır?

    Choux hamuru (Pate a Choux) yapımı için gerekli malzemeler: 1,5 su bardağı un; 1 su bardağı su; 7 yemek kaşığı tereyağı (100 gram); Bir tutam tuz; 4 adet yumurta. Yapılışı: 1. Un, su ve tereyağını tencereye alarak karıştırın ve ocakta eritin. 2. Su kaynadığı ve tereyağı eridiği zaman, tuzu ekleyin. 3. Unu spatula yardımıyla ezin. 4. Karışım hamur kıvamına geldiğinde, 1 dakika spatula ezerek pişirmeye devam edin. 5. Hamuru temiz mutfak tezgahına yayarak soğumaya bırakın. 6. Fırını fansız programa alın ve 190 dereceye ayarlayın. 7. Hamur iyice soğuduktan sonra karıştırma kabına alın ve üzerine yumurtaları teker teker ekleyin. 8. Tüm yumurtaları ekleyip karıştırdıktan sonra, hamuru sıkma torbasına alın. 9. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve sıkma torbasının ucuna küçük delik açın. 10. Torbadaki karışımı ceviz büyüklüğünde olacak şekilde tepsiye sıkın. 11. Baş parmağınızı ıslatın ve hamurların üzerine hafifçe sürün. 12. Hamurları fırında 10-12 dakika, iki katına çıkana kadar, pişirin. Choux hamurunu dilediğiniz gibi doldurabilirsiniz.