Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Choux hamuru (Pate a Choux) yapımı için gerekli malzemeler:
- 1,5 su bardağı un 13;
- 1 su bardağı su 13;
- 7 yemek kaşığı tereyağı (100 gram) 1;
- Bir tutam tuz 13;
- 4 adet yumurta 13.
Yapılışı:
- Un, su ve tereyağını tencereye alarak karıştırın ve ocakta eritin 1.
- Su kaynadığı ve tereyağı eridiği zaman, tuzu ekleyin 1.
- Unu spatula yardımıyla ezin 1.
- Karışım hamur kıvamına geldiğinde, 1 dakika spatula ezerek pişirmeye devam edin 1.
- Hamuru temiz mutfak tezgahına yayarak soğumaya bırakın 1.
- Fırını fansız programa alın ve 190 dereceye ayarlayın 1.
- Hamur iyice soğuduktan sonra karıştırma kabına alın ve üzerine yumurtaları teker teker ekleyin 1.
- Tüm yumurtaları ekleyip karıştırdıktan sonra, hamuru sıkma torbasına alın 1.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve sıkma torbasının ucuna küçük delik açın 1.
- Torbadaki karışımı ceviz büyüklüğünde olacak şekilde tepsiye sıkın 1.
- Baş parmağınızı ıslatın ve hamurların üzerine hafifçe sürün 1.
- Hamurları fırında 10-12 dakika, iki katına çıkana kadar, pişirin 1.
Choux hamurunu dilediğiniz gibi doldurabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: