Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hintliler genellikle chai hazırlarken süt yerine %50 süt %50 krema (half n half) ve su kullanır, bu da koyu kıvamlı bir chai elde edilmesini sağlar 1.
Chai çayı yapmak için aşağıdaki malzemeler kullanılabilir:
- 4 bardak su 3;
- 2 su bardağı tam yağlı süt 3;
- 4 yemek kaşığı siyah çay yaprağı 3;
- 2 yemek kaşığı esmer şeker (isteğe bağlı) 3;
- 12 kakule kabuğu, hafifçe ezilmiş 3;
- 4 çubuk tarçın 3;
- 8 bütün karabiber 3;
- 8 bütün karanfil 3;
- 4 inçlik taze zencefil, dilimlenmiş 3;
- 3 bütün yenibahar 3;
- 2 tam yıldız anason 3;
- 1 adet vanilya 3;
- 1 çay kaşığı öğütülmüş muskat 3;
- 4 çay kaşığı rezene tohumu 3.
Chai çayı tarifi için aşağıdaki kaynaklar kullanılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: