Buradasın
Cevizli Sarma nerenin meşhur tatlısıdır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cevizli Sarma Kadayıf, Trakya yöre mutfağına özgü bir tatlıdır 134. Özellikle Ramazan ve bayram sofralarında tercih edilir 134.
Malzemeler:
- 350-400 gr taze tel kadayıf 4;
- 200 gr tereyağı 4;
- İri dövülmüş ceviz veya fındık 4;
- 3 su bardağı şeker 4;
- 2,5 su bardağı su 4;
- Yarım limon suyu 4.
Hazırlanışı:
- Tel kadayıf sini üzerine yayılır ve ceviz içi üzerine serpilir 4.
- Kadayıf, yaprak sarma gibi sıkıca sarılır 4.
- Hafif yağlanmış fırın tepsisine dizilir ve tereyağı her bir sarmanın üzerine gezdirilir 4.
- Orta hararette nar gibi kızarıncaya kadar fırınlanır 4.
- Şeker, su ve limon suyu ile hazırlanan şerbet, fırından çıkan tatlıların üzerine dökülür ve demlenmeye alınır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: