Cevizli sarma yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar: Kadayıfın kalitesi: Taze ve tel tel ayrılmış kadayıf kullanmak önemlidir. İç harç: İri çekilmiş ceviz veya Antep fıstığı tercih edilmeli, çok ince çekilmemelidir. Kadayıfın sarılması: Kadayıf ne çok sıkı ne de çok gevşek sarılmalıdır. Tereyağı kullanımı: Gerçek tereyağı tercih edilmeli ve eritme sırasında oluşan beyaz köpük (kazein) alınmalıdır. Pişirme: Tatlı, önceden ısıtılmış 180°C fırında altı ve üstü güzelce kızarana kadar pişirilmelidir. Şerbetleme: Şerbetin kıvamı orta olmalı, tatlı sıcak, şerbet ise soğuk olmalıdır. Dinlendirme: Şerbet döküldükten sonra tatlı 1-2 saat dinlendirilmelidir.