Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çeçil peynirinin yumuşak olması için, yoğurma işlemi sırasında peynirin çok fazla çekilip uzatılması önerilir 14. Yoğurma işlemi sırasında teleme, katlanıp tekrar şekillendirilerek daha tel tel bir yapı elde edilebilir 4.
Ayrıca, yüksek maliyetli sulu haşlama tekniği kullanılarak üretilen çeçil peynirleri, muadillerine göre daha yumuşak bir kıvama sahip olabilir 3.
Çeçil peynirinin yumuşaklığı, üretim yöntemine ve kullanılan süt miktarına bağlı olarak da değişebilir. Örneğin, Ekremoğlu çeçil peyniri, 1 kg peynir için 11 lt süt kullanılarak üretilir ve daha yumuşak bir kıvama sahiptir 3.
Peynirin yumuşaklığı kişisel tercihlere göre değişebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: