• Buradasın

    Dikdörtgen Borcamda Islak Kek Nasıl Yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A warm, golden-brown rectangular *borcam* tray filled with moist chocolate cake, drizzled with glossy cocoa sauce, sitting on a sunlit kitchen counter surrounded by scattered baking ingredients like eggs, flour, and a whisk.
    Dikdörtgen borcamda ıslak kek yapmak için gerekli malzemeler:
    • 5 yumurta 14;
    • 2 su bardağı şeker 14;
    • 1,5 su bardağı süt 14;
    • 1 su bardağı sıvı yağ 14;
    • 50 gr kakao 1;
    • 2 paket kabartma tozu 14;
    • 1 paket vanilya 14;
    • Aldığı kadar un 1.
    Sosu için:
    • 2 su bardağı süt 14;
    • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ 1;
    • 1 su bardağı şeker 1;
    • 50 gr kakao 1.
    Yapılışı:
    1. Sos malzemelerini tencereye koyup karıştırın ve soğumaya bırakın 1.
    2. Yumurta ve şekeri iyice beyazlaşana kadar çırpın 14.
    3. Süt, sıvı yağ ve kakaoyu ekleyip çırpın 14.
    4. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice çırpın 14.
    5. Yağlı dikdörtgen borcama karışımı dökün ve 170 derece fırında pişirin 14.
    6. Pişen keki 5 dk dinlendirin, ardından kürdanla delikler açıp dilimleyin 1.
    7. Hazırladığınız sosu kekin üzerine dökün ve istediğiniz gibi süsleyin 14.
    Afiyet olsun.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Dikdörtgen kalıpta kek nasıl pişirilir?

    Dikdörtgen kalıpta kek pişirmek için gerekli malzemeler: 4 adet yumurta; 1,5 su bardağı toz şeker; 1,5 su bardağı süt (300 ml); 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml); 2 paket kabartma tozu; 2 paket vanilya; 3 su bardağı un; 1,5 yemek kaşığı kakao. Pişirme aşamaları: 1. Malzemelerin hazırlanması: Yumurtalar ve toz şeker bir kapta mikserle beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpılır. 2. Hamurun kalıba dökülmesi: Karışımın üçte ikisi yağlanmış dikdörtgen kek kalıbına dökülür. 3. Pişirme: Kek, önceden ısıtılmış 160 °C fırında alt üst fansız ayarda 45 dakika pişirilir. 4. Servis: Kek, oda ısısına gelene kadar dinlendirilir ve dilimlenerek servis edilir. Püf noktaları: Oda sıcaklığındaki malzemeler daha iyi kabarır. Kekin kalıptan kolayca çıkması için kalıbın kenarları da yağlanmalıdır. İki paket kabartma tozu kullanmak, kekin daha çok kabarmasını sağlar. Büyük bir borcam kullanmak, kekin sönmesini önler. Kekin yumuşak ve sünger gibi olması için su veya yoğurt eklenebilir. Ceviz veya damla çikolata gibi ek malzemelerle tarif kişiselleştirilebilir.

    Islak keke hangi sos yakışır?

    Islak keke yakışabilecek bazı soslar: Süt, şeker, kakao ve sıvı yağ sosu. Çikolatalı sos. Ayrıca, ıslak kek harcından bir bardak ayırarak, içine biraz süt ilave edip yumurtasız bir sos hazırlamak da mümkündür. Sos hazırlanırken, kek fırından çıkar çıkmaz hazırlanmalı ve kek sıcakken üzerine dökülmelidir.

    Nefis yemek tarifleri ıslak kek nasıl yapılır?

    Nefis Yemek Tarifleri'ne göre ıslak kek yapmak için gerekli malzemeler: 3 yumurta; 1,5 su bardağı şeker; 1,5 su bardağı süt; 1 su bardağı sıvı yağ; 1 paket kakao (25 g); 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilya; 2 su bardağı un (elenmiş). Üst sosunu hazırlamak için: 1 su bardağı kakaolu karışım (bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız); 1,5 su bardağı süt. Yapılışı: 1. Yumurta ve şeker iyice çırpıldıktan sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar çırpılır. 2. Kekimizi ıslatmak için bu karışımdan bir su bardağı ayrılır. 3. Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur. 4. Yağlanmış tepsiye ya da borcama dökülerek 170 derecede fırına sürülür, yaklaşık 35 dakika kontrollü bir şekilde pişirilir. 5. Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimlenir. 6. Üzerine yavaş yavaş ılıyan sos her yerine gelecek şekilde dökülür. 7. Üzerine iri parçalanan ceviz serpilir. 8. Kekin sosu güzelce çekmesi için en az 2-3 saat dinlendirildikten sonra ıslak kek dilimlenerek servis edilebilir. Islak kekin sosu ne çok sıcak ne de çok soğuk olmamalıdır. Tarifin detaylı yapılışını Nefis Yemek Tarifleri'nin YouTube kanalından veya TikTok'taki paylaşımlardan da izleyebilirsiniz.

    Kakaosuz ıslak kek olur mu?

    Evet, kakaosuz ıslak kek yapılabilir. Malzemeler: - 3 adet büyük boy yumurta; - 1 su bardağı toz şeker; - 1 su bardağı süt; - 1/2 su bardağı sıvı yağ; - 2 su bardağı un; - 1 paket kabartma tozu; - 1 paket vanilin; - 1/2 su bardağı kakao (isteğe bağlı) ya da çikolata parçaları; - 1 su bardağı çikolata sosu. Hazırlanışı: 1. Yumurtaları ve toz şekeri bir karıştırma kabında mikserle çırpın. 2. Sıvı yağı ve sütü ekleyip tüm malzemeleri homojen bir karışım elde edene kadar çırpın. 3. Un, kabartma tozu, vanilin ve kakaoyu ayrı bir kapta karıştırın ve sıvı karışıma ekleyin. 4. Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. 5. Kek fırından çıktıktan sonra üzerine çikolata sosunu dökün ve kekin biraz soğumasını bekleyin.

    Browni tadında ıslak kek nasıl yapılır?

    Browni tadında ıslak kek yapmak için gerekli malzemeler: 2 adet yumurta; 1 su bardağı süt; 1 su bardağı toz şeker; 1 su bardağı sıvı yağ; 1,5 paket kabartma tozu; 1 paket vanilya; 3 tepeleme yemek kaşığı kakao; 2 su bardağı un. Sosu için: 1,5 su bardağı süt; yarım çay bardağı sıvı yağ; 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker; 2 yemek kaşığı kakao. Yapılışı: 1. Yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. 2. Sırayla süt, sıvı yağ ve kakao ekleyip çırpmaya devam edin. 3. En son un, kabartma tozu ve vanilyayı koyup tahta kaşıkla karıştırın. 4. Dikdörtgen bir borcama döküp önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 35 dakika pişirin. 5. Kek pişerken sosunu hazırlayın; süt, sıvı yağ, şeker ve kakaoyu bir tencereye ekleyip iki taşım kaynatın ve kapatın. 6. Kek fırından çıktıktan sonra dilimleyin, 10 dakika dinlendirin ve hazırladığınız sosu üzerine dökün. 7. Bir iki saat buzdolabında dinlendirip servis edin. Püf noktaları: Malzemelerin oda sıcaklığında olması kekin güzel kabarması için önemlidir. Kek dilimlendikten sonra sos dökülürse kek sosu daha iyi çeker. Sos dökülmeden önce kek dilimlenip kürdanla delikler açılırsa sos keki daha iyi nüfuz eder. Sos sıcak, kek soğuk dökülmemelidir. Kek kalıbının yağlanması önerilir.

    Islak Keke neden su dökülür?

    Islak kekin üzerine su dökülmez. Islak kek yapımında, kekin üzerine sıcak sos dökülür. Sosun sıcak olması ve kekin de sıcak olması, sosun kek tarafından daha iyi çekilmesini sağlar.

    Islak kek için hangi kek kalıbı kullanılır?

    Islak kek için orta boyutlarda, borcam veya pişirme kalıbı kullanılması önerilir. Ayrıca, 24 cm çapındaki yuvarlak kek kalıbı da yaygın olarak tercih edilen bir kalıp çeşididir.