Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çavdarı ekmeğe mayalamak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Hamur Hazırlığı: 2.5 su bardağı un (Tip 650), 100 gram çavdar unu, 325 ml su, 75 gram çavdar ekşi mayası, 12 gram kaya tuzu (1 yemek kaşığı) ve 3 gram kuru mayayı (1 çay kaşığı) yoğurma kabına alın 1.
- Yoğurma: Hamur yüzeyi parlak bir hal alana kadar yoğurun 1.
- Mayalandırma: Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat mayalandırın 1.
- Şekillendirme: Mayalanan hamura yuvarlak şekil verip üzerini tekrar nemli bir bezle örterek 2 saat kadar daha mayalandırın 1.
- Pişirme: 200-220 derece fırında 50 ila 60 dakika pişirin 1.
Alternatif olarak, Alman çavdar ekmeği tarifi için Pakmaya'nın önerilerine göre, 500 g Pakmaya Yaş Maya, 13 l su, 150 g tuz ve 20 kg Pakmaya Alman Çavdar Ekmeği Karışımı kullanarak 4 dakika yavaş, 8 dakika hızlı devirde yoğurup, ardından hamuru 10 dakika dinlendirip plastik kalıplarda pişirebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: