Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çavdar ekmeği yapmak için aşağıdaki malzemeler kullanılabilir:
- 500 gram çavdar unu 3;
- 300 ml su 3;
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı 3;
- 20 gram yaş maya 3;
- 2 çay kaşığı tuz 3;
- 2 çay kaşığı kekik 3.
Yapılışı:
- Unu eleyin ve içine yaş mayayı ekleyip harmanlayın 3.
- Zeytinyağı ve suyu ekleyerek yoğurmaya başlayın 3.
- Kekiği ilave edin ve hamur toparlanana kadar yoğurun 3.
- Cevizi ekleyin ve hamurun her yerine eşit şekilde dağıldığından emin olun 3.
- Hamuru iki eşit parçaya bölün ve hafifçe unlayarak toparlayın 3.
- İki katına çıkana kadar mayalandırın 3.
- Mayalanma sonrası ekmeklere yuvarlak şekil verin ve üzerine kesikler atarak 15 dakika daha mayalandırın 3.
- 190 derecelik fırında, ekmeklerin üstü ve altı iyice kızarana kadar pişirin 3.
- Fırının kapağını açıp 5 dakika daha pişirerek ekmeğinizi çektirin 3.
Çavdar ekmeği yaparken, ekmeğin gazını almak ve üzerine kesikler atmak önemlidir; aksi takdirde üzerinde çatlamalar oluşabilir 3.
Çavdar ekmeği tarifi için aşağıdaki kaynaklar da kullanılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: