Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çavdar ekmeği yapmanın en güzel yolu için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık yağsız süt 1;
- Yarım su bardağı ılık su 1;
- 3 tatlı kaşığı toz şeker 1;
- 1 paket yaş maya 1;
- 3 su bardağı çavdar unu 1;
- 1 tatlı kaşığı deniz tuzu 1;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 yemek kaşığı sirke 1;
- Üzeri için un 1.
Yapılışı:
- Süt, su, şeker ve mayayı çukur bir kasede karıştırıp eritin 1.
- Unu geniş bir yoğurma kabına alın 1. Ortasını havuz şeklinde açıp önce tuzu sonra mayalı karışımı ilave edip karıştırın 1.
- Zeytinyağı ve sirkeyi ilave edip ele yapışmayan kıvamlı bir hamur olacak şekilde yoğurun 1.
- Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat dinlendirin 1.
- Mayalanan hamura şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine alın 1. Üzerini nemli bir bezle örterek 35 dakika daha mayalandırın 1.
- Dinlenen hamurun üzerine bıçakla çizik atıp un serpin 1.
- Fırının içerisine bir kase kaynar su yerleştirin 1.
- Ekmeğinizi önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip ılık servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: