Buradasın
Canlı ve aktif kültürlü yoğurt nasıl anlaşılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Canlı ve aktif kültürlü yoğurt şu özelliklerle anlaşılabilir:
- Kıvam: Yoğurt, katı ve yoğun bir kıvama sahip olmalıdır 12.
- Tat: Kendine has, ekşi ve tatlı bir tada sahip olmalıdır 12.
- Doğallık: Yoğurdun üzerinde sivri bir cisim batırıldığında oluşan boşluk hemen kapanmamalıdır, bu durum yoğurdun kalitesiz olduğunu gösterir 12.
- İçerik: Yoğurdun pastörize edilmemiş, tam yağlı veya yağsız sütten yapılmış olması gerekir 13.
- Probiyotikler: Yoğurt, canlı ve aktif bakteri kültürleri içermeli, probiyotik özellikleri olmalıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: