Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cağ kebap şişi takmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Et ve Yağ Hazırlığı: Kuzu eti ve yağı küçük parçalar halinde doğrayın ve et makinesinden geçirerek kıyma yapın 1.
- Baharat Eklenmesi: Kıyma karışımına rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, kırmızı pul biber, karabiber, kekik, kimyon ve tuz ekleyerek iyice yoğurun 1.
- Şişe Takma: Hazırlanan kıymayı uzun metal veya tahta şişlere sıkıca yerleştirin 13. Şişlere yerleştirirken etin iyice sabitlenmesini ve şişe tam anlamıyla yapışmasını sağlayın 1.
- Dinlendirme: Şişlere takılmış kebapları buzdolabında en az 1 saat, tercihen gece boyunca dinlendirin 1.
- Pişirme: Izgara veya fırında pişirin 1. Şişleri arada çevirmeyi unutmayın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: