Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Buzlu balık pişirmek için şu yöntemler kullanılabilir:
- Buğulama 2. Balık, 2,5 ila 5 cm yükseklikte et suyunun içine koyularak yavaş yavaş buharda pişirilir 2.
- Fırında pişirme 2. Balığa zeytinyağı sürülür, bir tepsiye konur ve yarı saydamlığını yitirip kolayca dağılır hâle gelene kadar pişirilir 2.
- Izgara 25. Balık, sıvı yağ sürülerek, baharat serpilerek ve alüminyum folyoyla kaplanarak ızgarada pişirilir 2.
- Çorbaya veya yemeğe ekleme 2. Donmuş karides, istiridye veya midye varsa, herhangi bir işlem yapmadan kaynamakta olan yemeğe veya çorbaya eklenerek pişirilebilir 2.
Buzlu balık pişirirken, çözülme aşamasını atlayarak zamandan tasarruf edilebilir, ancak pişirme süresi taze balıktan iki kat daha uzun olmalıdır 1.
Balık pişirirken, sıcak su kullanmaktan kaçınılmalıdır; bu, balığın eşit olarak çözülmemesine ve dokusunun değişmesine yol açabilir 12.
Balık pişirme yöntemleri, balığın türüne ve kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: