Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Büryan ve büryani arasındaki fark, büryan kelimesinin Türkiye'de genellikle kuzu etinin kuyuda pişirilmesi ile yapılan bir yemek için kullanılması, büryani ise pirinç yemeği olarak bilinen ve farklı ülkelerde yapılan bir yemek olmasıdır 25.
Büryan, Türkiye'de Siirt ve Bitlis yöresine ait bir kebap türüdür 23. Büryani ise Hindistan, İran, Irak, Endonezya, Filipinler gibi Asya ülkelerinde yapılan, pirinç ve çeşitli et türleriyle hazırlanan bir yemektir 5.
Özetle:
- Büryan: Türkiye'de kuyuda pişirilen kuzu eti (Siirt, Bitlis)
- Büryani: Asya ülkelerinde yapılan pirinç yemeği
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: