Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bursa İskender'in farkı şu özelliklerde yatmaktadır:
- Et: Sadece kuzu etinden, sinirsiz ve yağ oranı dengelidir 14.
- Pide: Alt taban için özel olarak hazırlanan yumuşak pideler kullanılır, fırından taze çıkarılır 1.
- Tereyağı: Gerçek Bursa İskender'inde kullanılan tereyağı, çoğunlukla köy veya manda tereyağıdır 1.
- Yoğurt: Market yoğurdu değil, manda yoğurdu veya özel fermantasyonlu ev yoğurdu tercih edilir 1.
- Sunum: Et masaya servis edildikten sonra, kızdırılmış tereyağının dökülmesi ile son dokunuş yapılır 1.
Diğer şehirlerde yapılan İskender kebaplarında bu özelliklerden bazıları farklılık gösterebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: