Buradasın
Bulgurun sert olmaması için ne yapmak gerekir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bulgurun sert olmaması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Islatma: Bulgur, pişirme öncesinde oda sıcaklığında su ile ıslatılabilir 35. Sıcak su kullanılmamalıdır, çünkü bu, bulgurun dokusunu olumsuz etkiler 5.
- Buz ekleme: Özellikle yaz aylarında bulgurun hamur olmaması için yoğurma sırasında buz eklenebilir 14.
- Az su kullanımı: Yoğurma sırasında az su kullanmak, bulgurun sert kalmasını sağlayabilir 4.
- Dinlendirme: Yoğurma işlemi bittikten sonra bulgurun yarım saat buzdolabında dinlendirilmesi, kıvamın daha iyi olmasını sağlayabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: