Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bulgurun geç pişmesinin birkaç nedeni olabilir:
- Bulgur türü: Kalın bulgur türleri, büyük tanelere sahip oldukları için ince ve orta taneli bulgurlara göre daha uzun sürede pişer 2.
- Öğütülme derecesi: Bulgurun ne kadar ince veya kalın öğütüldüğü pişirme süresini etkiler 2.
- Üretim yöntemi: Siyez bulguru, geleneksel yöntemlerle üretilir ve diğer bulgurlara göre daha geç pişer 4.
- Su miktarı: Esmer bulgur için 1 bardak bulgura 2,5 bardak su kullanılması önerilir; bu oran diğer bulgur türleri için farklılık gösterebilir 5.
Bulgurun pişip pişmediğini anlamak için, tane taneli olup olmadığını kontrol etmek gerekir; bulgur yumuşadığında ve suyunu çektiğinde genellikle pişmiş olur 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: