Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bulgurun en güzel piştiği su, sıcak sudur 3. Soğuk su kullanmak, pişirme süresini uzatır ve pilavın lapa olmasına neden olabilir 3.
Bulgurun piştiği suyun türü, kullanılan bulgurun çeşidine göre değişiklik gösterebilir:
- İnce bulgur için 1 ölçü bulgura 1,5 ölçü su kullanılmalıdır 15.
- Orta bulgur için 1 ölçü bulgura 2 ölçü su kullanılmalıdır 1.
- Kalın bulgur için 1 ölçü bulgura 2,5 ölçü su kullanılmalıdır 1.
- Çiğ köftelik bulgur için 1 ölçü bulgura 1,5 ölçü su kullanılmalıdır 1.
Ayrıca, bulgur pilavı yaparken tavuk suyu kullanılması, pilavın daha derin bir tat ve zenginlik katmasına yardımcı olabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: