Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bulgur pilavı yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı pilavlık bulgur 3;
- 1,5 su bardağı sıcak su veya et suyu 3;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 3;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 3;
- 1 adet kuru soğan (küçük doğranmış) veya soğan tozu 3;
- 1 adet yeşil biber (isteğe bağlı) 3;
- 1 adet domates (rendelenmiş) 3;
- 1 tatlı kaşığı tuz 3;
- Yarım çay kaşığı karabiber 3.
Yapılışı:
- Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alın, küçük doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun 3.
- Rendelenmiş domatesi ilave edin ve 2-3 dakika pişirin 3.
- Bulguru ekleyin ve birkaç dakika kavurun 3.
- Sıcak su veya et suyunu, tuz ve karabiberi ekleyin 3.
- Kısık ateşte kapağı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin 3.
- Ocağı kapattıktan sonra tencerenin üzerine temiz bir havlu koyup kapağını kapatın ve 10 dakika demlenmesini sağlayın 3.
- Ocağı kapattıktan sonra tencerenin üzerine temiz bir havlu koyup kapağını kapatın ve 10 dakika demlenmesini sağlayın 3.
- Ocağı kapattıktan sonra tencerenin üzerine temiz bir havlu koyup kapağını kapatın ve 10 dakika demlenmesini sağlayın 3.
- Ocağı kapattıktan sonra tencerenin üzerine temiz bir havlu koyup kapağını kapatın ve 10 dakika demlenmesini sağlayın 3.
- Ocağı kapattıktan sonra tencerenin üzerine temiz bir havlu koyup kapağını kapatın ve 10 dakika demlenmesini sağlayın 3.
- Ocağı kapattıktan sonra tencerenin üzerine temiz bir havlu koyup kapağını kapatın ve 10 dakika demlenmesini sağlayın 3.
- Ocağı kapattıktan sonra tencerenin üzerine temiz bir havlu koyup kapağını kapatın ve 10 dakika demlenmesini sağlayın 3.
- Ocağı kapattıktan sonra tencerenin üzerine temiz bir havlu koyup kapağını kapatın ve 10 dakika demlenmesini sağlayın 3.
- Ocağı kapattıktan sonra tencerenin üzerine temiz bir havlu koyup kapağını kapatın ve 10 dakika demlenmesini sağlayın 3.
- Ocağı kapattıktan sonra tencerenin üzerine temiz bir havlu koyup kapağını kapatın ve 10 dakika demlenmesini sağlayın 3.
- Ocağı kapattıktan sonra tencerenin üzerine temiz bir
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: