Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bulgur pilavı yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 3 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 adet büyük boy soğan (iri doğranmış) 1;
- 2 adet sivri biber 1;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1;
- 2 adet orta boy domates (küp doğranmış) 1;
- 2 su bardağı bulgur 1;
- Tuz, karabiber, kuru nane 1;
- 4 su bardağı su 1.
Yapılışı:
- Pilav tenceresine tereyağı ve zeytinyağını koyup eritin 1.
- Üzerine soğanları ilave edip kavurun, ardından sivri biber ve salçayı ekleyin, karıştırın 1.
- Domatesleri ve bulgurları ekleyin ve karıştırmaya devam edin 1.
- Baharatlarını ve suyunu ilave edip, tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşte su kaynayana kadar pişirin 1.
- Suyunu çekince altını kapatıp 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edin 1.
Alternatif bir tarif:
- Bulguru güzelce yıkayıp süzün 2.
- Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtın, kıyılmış soğan ve sarımsakları pembeleşene kadar kavurun 2.
- Soğanlar iyice yumuşayınca içine bulguru ekleyin ve sebzelerle beraber kavurun 2.
- Bulgurlar tavanın dibine yapışmaya başladığında salçayı ekleyip kokusu gidene kadar kavurun, ardından rendelenmiş domatesleri ekleyin 2.
- Pul biber, tuz, karabiber, kuru nane ve kekikle lezzetlendirdikten sonra sıcak et suyunu bulgura ekleyin ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin 2.
- Üstü göz göz olunca ocaktan alın, kapağının altına kağıt havlu yerleştirip 5-10 dakika demlendirin 2.
- Hazır olan bulgur pilavını sıcak olarak servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: