Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bulgur yapımında kullanılan başlıca buğday çeşitleri şunlardır:
- Durum buğdayı 125. Yüksek protein ve gluten içeriği ile bilinir, bulgurun parlak yapılı olmasını sağlar 25.
- Ekmeklik buğday 135. Durum buğdayı bulunmadığında kullanılabilir, ancak dayanıklılığı durum buğdayına göre daha düşüktür 35.
Bulgur yapımında kullanılan bazı durum buğdayı çeşitleri:
- Kızıltan, Çeşit-1252, Selçuklu-97, Ankara-94, Yılmaz ve Altıntaş-94 (Konya-Karaman yöresi) 2.
- Ege-88, Aydın, Cosmodor, Durakik, Zenit, Svevo, Fırat (Urfa-Gaziantep-Diyarbakır yöresi) 2.
Ayrıca, Güneydoğu'da "siyah bulgur" yapımında kılçıksız ekmeklik sert buğdaylardan Bezostaya buğdayı kullanılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: